Meer impact door Framing!

Ook graag meer impact en invloed op je werkomgeving? Wil je serieus genomen worden en dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt met jouw advies, idee of mening? Framing wordt al jaren toegepast in de politiek, media en psychologie. Wat kun jij als manager of professional in je werk nu met framing? Lees even door……

Hoe komt het dat een reclameboodschap van een ongezond product de halve wereld overtuigt en succesvol is en je bij een ander briljant gezond product merkt dat het na een half jaar al uit de schappen wordt gehaald omdat het bij niemand op tafel komt? Waarom heb je mateloos vertrouwen in die ene politicus en overweeg je bij diens opvolger serieus voor een andere partij te kiezen? Waarom krijg jij als professional de ene keer je klant, manager of collega moeiteloos mee met je verhaal en lijkt het een ander moment gewoon niet binnen te komen?

Eén van de antwoorden hierop is het toepassen van Framing. Een communicatietechniek waarbij je vooraf luistert en kijkt naar je klant, collega of luisteraar. We zijn namelijk doorgaans geneigd anderen te overtuigen vanuit onze eigen denkbeelden en plaatjes. Door je in te leven in de ander en diens perspectief van de werkelijkheid, je voorbereiding en  de formulering van je boodschap hierop af te stemmen, is een betere ontvangst in zicht!  Hierdoor herkent je luisteraar zich veel sneller in je verhaal en is deze eerder geneigd de boodschap te horen en te interpreteren op de manier die jij bedoelt. Essentieel is dus te beseffen en benoemen waarom jouw suggestie, verhaal of advies uiteindelijk prettiger en efficiënter is voor de ander. Zeker als je van die ander zelf ook een bepaalde inzet of bijdrage vraagt. Frames gaan namelijk boven de feiten, door hun emotionele en associatieve kracht.

Inmiddels heeft ReBBels workshops en trainingen ontwikkeld die de kracht en toepassing van framing vergemakkelijken. In open trainingen in samenwerking met Management Support/Vakmedianet. Meer weten? Neem voor een maatwerk programma advies met mij op.

 

Plaats een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.