Ontstaan ReBBels

Hoe is mijn ambitie voor ReBBels ontstaan? Simpel, voorbeeld vanuit thuis. Ik kom uit een pragmatische familie met veel hardwerkende ondernemers. Als tiener zag ik al dat de gunfactor als eigenaren van groot belang is voor succes. Als je als directie oprecht je hoofd & hart bij je medewerkers hebt, je interesse toont in hun leven en hen waardeert zoals zij zijn, dan zijn je werknemers veel meer bereid hun beste beentje voor te zetten. Plus zij hadden veel plezier onderling, maar ook met opdrachtgevers en leveranciers. Je krijgt wat je geeft!Lees meer hierover in deze column.

In 1996 ben ik afgestudeerd als Economisch Psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Ik ontdekte in mijn korte sollicitatieperiode dat ik graag veel wilde leren en in een dynamische omgeving wilde werken. Vandaar dat ik 11 jaar aan bureauzijde in commerciële adviesjobs heb gewerkt, bij twee fantastische werkgevers; Van Zandbeek en Winner. Ik heb als consultant jarenlang ervaring opgedaan én mijn neus mogen stoten in zowel de marketingcommunicatie als in de managementopleidingen & talentontwikkeling. Voor geweldige merken en organisaties, in binnen- en buitenland.

Ik zie dan ook een rode draad in mijn keuze voor de organisaties waar ik zelf gewerkt heb, voordat ik ging ondernemen. Alle twee kwalitatieve bureaus waar ik veel vrijheidsgraden kreeg, ik het beste uit mijzelf en de job mocht halen en waar er naast hard werken veel gelachen werd. Mijn mooiste compliment van één van mijn directeuren Willem van Zandbeek (red.) was: Als je Jocelyn aan de teugels laat lopen, dan loopt ze prachtig in de pas. Maar als je de teugels laat vieren, dan zie je een sprankelend, vrij en krachtig paradepaardje en gaat ze voor de prijzen. Het beste advies dat ik kreeg was van een andere manager: “Je hoeft de business van onze klanten niet beter te kennen dan zijzelf. Je moet echter wel goede vragen durven stellen!” Vind meer van mij op social media en op Jocelyn Rebbens.

In 2007 heb ik de stap gemaakt en ReBBels, branding ambition! opgericht. De overstap naar een eigen bureau was voor mij klein. Ik was al gewend om verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen targets en klantportefeuille.. en het ondernemerschap zit nu eenmaal in mijn bloed en lokte! Ik wakker de brandende ambitie bij professionals en organisaties aan en mijn doel is dat zij deze zelf verankeren. Zelf doe ik dit met veel vuur in tal van programma’s en werkvormen voor mooie opdrachtgevers. Zie ook het klantenoverzicht.

Tot 2017 was ik actief betrokken als secretaris in het bestuur van Theatergroep BINT (stichting). BINT maakt voorstellingen over persoonlijke thema’ s (zoals autisme, ADHD, eenzaamheid onder ouderen en de dood) voor onderwijs en zorg. Tevens gaat BINT de dialoog met het publiek aan middels randprogramma’s, spelvormen en gesprekken. Ik vind het heel boeiend en leerzaam om op deze wijze mijn branding expertise in te mogen zetten. Niet alleen vanuit mijn achtergrond in de psychologie en de thema’s waarover de voorstellingen gaan, maar ook omdat ik hierdoor veel bewuster meemaak wat er speelt op andere vlakken van de maatschappij. Letterlijk weer even met de benen op de grond! Sinds 2016 ben ik ook toegetreden tot de Alumniboard van Tilburg University. Heerlijk om weer terug te zijn bij mijn oude universiteit en iets terug te kunnen doen voor de kansen die ik heb gekregen door te mogen studeren van mijn ouders.