Online Personal Branding

Zichtbaarheid start bij het individu. Onbekend maakt namelijk echt onbemind. Als je niet vertelt of laat zien wie je bent en wat je als professional (persoonlijk) kunt betekenen voor je organisatie of voor externe relaties, hoe kun je dan verwachten dat een ander jou (op tijd) weet te vinden? Zeker in tijden anno nu met een crisis waardoor je niet fysiek zichtbaar kunt zijn of even binnen kunt lopen voor spontaan klankborden of sparren met je collega’s. Vanwege thuiswerken is plannen meer nodig dan ooit. Echter de spontane ‘koffieautomaatmomenten‘ en ‘indewandelganggesprekken‘ leiden vaak tot de nieuwste ideeën en oplossingen…. En houden je toegevoegde waarde en impact actueel en op het netvlies. Mind you; dit is vooral ook nodig na de crisis!

Persoonlijk heb ik als jonge consultant de ervaring meegemaakt dat ‘hersenen, hakken en make-up’ niet samen lijken te gaan. En daarnaast is mij opgevallen dat veel professionals en managers qua kennis en hun kwaliteiten goed zijn onderlegd, maar dat zij het in het algemeen lastiger vinden om zichzelf proactief en met trots te positioneren. Los van de branche, merk ik dit vooral op bij de kennisexperts die dagelijks veel met data, rapportages of financiën bezig zijn. Omdat ze wat meer bescheiden zijn en vaak denken dat de ander hun toegevoegde waarde, expertise en kwaliteiten toch wel kent. Dit is uiteraard het fundament. Echter je persoonlijkheid telt zwaarder. Als je persoonlijk meer verbinding weet te maken en proactief deelt wat je doet, dan heb je meer ruimte om je expertise kwijt te kunnen, leukere projecten aan te trekken en in een eerder stadium effectief samen te werken. Gun jezelf dus ook nu die nieuwe kansen, promotie of nieuwe job.

Tijdens de online training leer je op interactieve wijze over:

  • Betekenis & werking van Personal Branding en reputatiemanagement;
  • Noodzaak Personal Branding voor professionals [do’s];
  • Verbind je merk IK aan je werk, matchen jouw identiteit-imago-impact?;
  • Psychologie van de 1ste indruk & kansen en bedreigingen op social media;
  • Vormgeven en presenteren van je beeldmerk IK;
  • Laat je je Personal Brand en reputatie voor je werken binnen en buiten je organisatie (speed daten);
  • Werk je je Personal Brand Paspoort uit.

Bij deze training horen een aantal voorbereidende opdrachten die allen input zijn voor het persoonlijk resultaat van elke deelnemer. Daarom is zonder voorbereiding geen deelname mogelijk.

Informatie over deelname, data en kosten vind je hier.